S-a „rupt cerul” aseară la Căușeni. A plouat cu grindină, iar furtuna a făcut prăpăd în curțile și grădinile gospodarilor. Vântul a rupt un fir de înaltă tensiune, care a căzut la pământ și a electrocutat trei vaci care se întorceau de la păscut. Reprezentanții furnizorului de curent spun că au contactat proprietarii vacilor și le-au explicat procedura de recuperare a prejudiciilor.

Am discutat despre cele întâmplate cu primarul satului Săiți, raionul Căușeni, Valeriu Musteață. „Un fir electric s-a desprins pentru că era unit și se vede că nu normal, iar în timpul acela trecea cârdul de vite seară după păscut și a căzut firul peste trei vite mari cu lapte a trei familii și pe loc au fost omorâte,” susține Valeriu Musteață, primarul satului Săiți.

Potrivit responsabililor de la „Gas Natural Fenosa” cazul este investigat. „Eu nu pot să anticipez acum și să spun care va fi decizia acestei comisii, dar ea deja a luat legătura cu autoritățile și cu proprietarii animalelor care au fost electrocutate, iar ulterior se va proceda conform deciziei comisiei, întemeiate pe prevederile legislației,” a menționat Vasile Gribincea, purtător de cuvânt „GAS NATURAL FENOSA”

Ploaia cu grindină a făcut ravagii și în satul Chircăiești. Primărița de acolo spune că în doar câteva minute au fost doborâți la pământ zeci de copaci, iar culturile agricole au fost afectate.

„A fost o ploaie strașnică, devastatoare. 20 de minute a fost o ploaie fără apă doar cu gheață. Agenții economici, agricultorii nu pot intra pe câmpuri să vadă, nu au acces fiindcă este glod mare,” susține primărița satului Chircăiești, Galina Ceban.

Daunele cauzate de furtună urmau a fi evaluate astăzi de o echipă de specialiști care au mers la fața locului. Meteorologii anunță că, începând de astăzi, pe întreg teritoriul țării sunt posibile ploi însoțite de descărcări electrice și vânt puternic. Vremea în următoarele zile se va răci.