Valeriu Munteanu spune că unii candidați înscriși în cursa electorală nu au idee care sunt problemele reale ale Chișinăului și promit în programele lor electorale soluționarea unor problemele care sunt deja rezolvate. Totuși, Munteanu nu a ezitat să-și facă singur campanie în baza unor proiecte inițiate de fostul edil.

„Anumiți candidați electorali vin și inventează probleme, vin și inventează soluții pentru probleme, care au un mare grad de rezolvare sau care sunt în derulare, care se realizează de mai mulți ani”, a menționat Valeriu Munteanu.

Cu toate acestea, el însuși a formulat promisiuni în baza unor proiecte deja în derulare: „Știu gradul de maturitate a fiecărui proiect și proiecte pe care mă angajez atunci când voi fi primar al Chișinăului să le dezvolt, să le duc la desăvârșire. Reconstrucția stației de epurare, continuarea proiectului de reconstrucție și reparație a drumurilor. Pe domeniul transport, asamblarea de troleibuze”.

Munteanu s-a lăudat și cu un proiect personal pe care spune că l-a inițiat pe când era ministru al Mediului. El a promis că, dacă va ajunge primar, va curăța râului Bâc pe toată lungimea Chișinăului.