Posibilitatea abolirii regimului de vize pentru cetățenii Republicii Moldova, precum și extinderea relațiilor moldo-emiriene în diferite domenii, au fost discutate pe 9 mai la Abu Dhabi de ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, cu viceprim-ministrul, ministrul emirian al Afacerilor Interne, Sheikh Saif bin Zayed Al Nahyan.

Potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe, oficialii consideră că abolirea regimului de vize pentru cetățenii moldoveni va favoriza extinderea relațiilor moldo-emiriene.

„Abolirea regimului de vize este foarte importantă pentru mediul de afaceri din Republica Moldova, deoarece țara noastră este interesată în promovarea produselor și serviciilor atât pe piața Emiratelor Arabe Unite, cât și în regiunea Golfului Arabic”, a menționat șeful diplomației moldovenești.

La rândul său, vicepremierul emirian a apreciat decizia autorităților moldovenești de a deschide Ambasada Republicii Moldova în Emiratele Arabe Unite, accentuând că acest fapt va contribui esențial la impulsionarea relațiilor moldo-emiriene pe toate dimensiunile, inclusiv în procesul de abolire a regimului de vize.