/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Candidați și de 9 mai! Concurenții la alegerile locale din capitală și-au afișat opțiunile geopolitice pe Facebook

09 mai 2018, ora 19:19

Ion Ceban a postat mai multe fotografii de la marșul organizat de PSRM. În imagini el apare alături de președintele partidului Zinaida Greceanîi, dar și cu Igor Dodon. Toate fotografiile au fost însoțite de un mesaj: „De ziua Victoriei, am fost foarte mulți!”, a scris Ceban.

Pe de altă parte, liberalul Valeriu Munteanu s-a limitat doar să criti ce comportamentul șefului statului la evenimentele organizate de PSRM.

Și dacă socialistul a sărbătorit astăzi Ziua Victoriei, pentru Andrei Năstase, 9 Mai este Ziua Europei. Candidatul PPDA a scris pe pagina sa că 9mai trebuie să ne unească, să consolideze societate anoastră, și nu să o dezbine pe tot felul de criterii geopolitice. Este ziua păcii. #ZiuaEuropei. O zi de liniște, menționează Năstase.

Și Silvia Radu a mers astăzi la complexul Memorial Eternitate. În fotografiile postate, ea apare cu un buchet de flori la focul veșnic, dar și discutând cu oamenii.Ea a scris că ”Războiul e o atrocitate. Trebuie să învățăm din istorie și să avem grijă să păstrăm pacea.”

În același timp, candidații Vasile Costiuc și Victor Stratilă au ales să meargă la Cimitirul Eroilor.

Astăzi am venit cu un buchet de bujori și cu o lumnărică pe care vreau neapărat să o aprind în memoria eroilor căzuți în al doilea război mondial, astăzi am venit simbolic împreună cu mai multă lume, aici la cimitirul eroilor căzuți în al doilea război mondial de pe strada Decebal,” a spus Vasile Costiuc, candidat partidul „Democrația Acasă”.

Candidatul Partidului Șor, Reghina Apostolova a defilat la memorial alături de șeful său de partid, Ilan Șor. Ea s-a arătat iritată de întrebarea jurnaliștilor vizând acoperirea financiară a programului său electoral.

Stimați prieteni, trebuie să avem ceva sfânt înafară de politică. Astăzi este 9 mai. Dar astăzi nu faceți politică?” a spus Reghina Apostolova, candidat „ȘOR”.

Pe fundalul focului veșnic a pozat și candidatul Alexandru Roșco. Acesta apare într-o fotografie alături de câțiva prieteni cu buchete de flori în mână. În mesajul său, el felicită cetățenii cu ocazia Zilei Victoriei.

Și dacă majoritatea candidaților de 9 mai au preferat să stea în Chișinău, Constantin Codreanu a sărbătorit ziua Europei la Cotroceni unde a fost invitat de președintele României Klaus Iohannis.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram