Un bărbat a fost reținut, în punctul de trecere Cairaclia, pentru că nu a putut prezenta acte pentru un lot de articole vestimentare, în sumă de peste 600 mii lei. Poliția de frontieră afirmă că există bănuială rezonabilă că ar fi introduse ilegal în țară.

Astfel, pe 8 mai la punctul de trecere Cairaclia, pe sensul de intrare în țară a fost stopat un mijloc de transport de model Volkswagen Caravel, la volanul căruia se afla un cetățean moldovean în vârstă de 46 ani. Microbuzul era supra încărcat cu genți voluminoase, pentru care șoferul nu a putut preciza proveniența și deținerea acestora. La examinarea conținutului s-a depistat marfa de larg consum cu o valoare estimată inițial la peste 600.000 lei.

Din cercetările preliminare s-a constatat că bunurile au fost introduse din Ucraina în R. Moldova prin contrabandă. În consecință, mijlocul de transport și mărfurile depistate au fost escortate la sediul Direcției regionale SUD.

În prezent cazul este cercetat de către polițiștii de frontieră în vederea stabilirii circumstanțelor și a persoanelor implicate. Bărbatul riscă amendă în mărime de la 500 la 650 unităţi convenţionale sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau cu închisoare de până la 2 ani.