Președintele SUA Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un se vor întâlni pe 12 iunie în Singapore. Despre acest lucru Trump a scris pe Twitter.

Despre planurile lui Donald Trump și Kim Jong-Un de a se întâlni s-a aflat la începutul lunii martie. Acestea vor fi primele discuții personale dintre președintele actual al Statelor Unite și liderul Coreei de Nord. Vor discuta denuclearizarea Coreii de Nord și retragerea trupelor americane din Coreea de Sud.

În aprilie, Kim Jong-Un s-a întâlnit cu președintele sud-coreean Mun Zhe In. Aceste negocieri au fost numite pregătiri pentru o întâlnire cu Trump. După acestea, liderul nord-coreean a promis că va închide poligonul de testare nucleară Pungery timp de o lună și Coreea de Nord se va transfera în același fus orar cu Coreea de Sud, la care țara a renunțat în 2015.

De pregătirea întâlnirii dintre Trump și Kim Jong-Un din partea Americii s-a ocupat directorul CIA, Mike Pompeo. Pentru aceasta, el a zburat în Coreea de Nord la începutul lunii aprilie și, de asemenea, în mai. Din cea de-a doua călătorie, Pompeo s-a întors cu trei cetățeni americani, care au fost închiși în Coreea de Nord. Eliberarea lor a fost una dintre condițiile pentru ca autoritățile americane să negocieze cu Kim Jong-Un.

Data și locul exact al întâlnirii liderilor celor două țări până în prezent nu au fost cunoscute. Trump a spus că negocierile vor avea loc la sfârșitul lunii mai sau la începutul lunii iunie. S-a spus că printre opțiunile pentru locul de desfășurare, cu excepția la Singapore, au fost luate în considerare Suedia, Elveția, Vietnam și Mongolia.