Tirajul de vineri al ziarului regional „Cuvîntul” a fost sigilat de către Poliția din Rezina în timp ce un angajat al tipografiei transporta ziarele la Centrul Poștal. Redactorul-șef al publicației crede că acest lucru este un răspuns la investigațiile publicate anterior despre președintele raionului Rezina.

Potrivit poliției, mașina și tirajul au fost sigilate pentru că persoana care transporta ziarele nu deținea foaia de parcurs, asta chiar dacă automobilul nu era al redacției, ci al angajatului. Poliția susține că este necesară și foaia de parcurs pentru produsul transportat. Forțele de ordine nu au putut să ne ofere mai multe detalii despre acest caz, menționând că urmează să ne ofere informații în curând.

Potrivit redactorului-șef al ziarului, Tudor Iașcenco, tirajul trebuia transportat la Poștă până la ora 15.00, urmând ca dimineața să fie distribuit cititorilor. Acesta susține că angajatul deținea documentele necesare pentru tiraj, iar foaia de parcurs nu era necesară în acest caz.

Tudor Iașcenco consideră că sechestrarea tirajului are legătură cu investigațiile pe care le-a făcut anterior despre președintele raionului Rezina cu privire la utilizarea dubioasă a banilor publici.

Redactorul-șef al publicației a mai menționat că din cauza faptului că nu au transportat la timp ziarele ar putea fi amendați de către Centrul Poștal, iar abonații ziarului pot amenda moral redacția publicației.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!