/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Un consorțiu internațional vrea să cumpere 41% din acțiunile Moldova-Agroindbank

10 mai 2018, ora 18:41

TV8 a încercat să afle numele potențialilor investitori, însă reprezentanții BNM ne-au spus că la „această etapă informația nu este pentru difuzare”, iar cu detalii vor reveni ulterior.

În vederea realizării tranzacției, Banca Națională a Moldovei a informat despre cerere Comitetul Național de Stabilitate Financiară (CNSF), reunit în ședință la 4 mai 2018. Comitetul a înaintat Guvernului propunerea de a iniția negocieri cu potențialii achizitori în vederea vânzării acțiunilor respective.

În comunicatul BNM se precizează că, BC „Moldova-Agroindbank” S.A. este o bancă de importanță sistemică și că au expirat mai mult de trei luni de la expunerea la vânzare pe piața reglementată a acțiunilor noi ale băncii emise prin decizia organului său executiv ca urmare a anulării acțiunilor neînstrăinate ale foștilor deținători. Legea prevede că perioada totală de deținere a acțiunilor de către Guvern nu trebuie să depășească 90 de zile.

În cazul semnării unui precontract cu consorțiul internațional și lansării procedurii de cumpărare-vânzare prevăzute de lege, licitația va fi deschisă în aceleași condiții tuturor potențialilor cumpărători, care au primit permisiunea prealabilă a Bănci Naționale a Moldovei. Procedura respectivă nu afectează activitatea băncii.

Totodată, menționăm că, Serghei Cebotari a obţinut un nou vot de încredere pentru al doilea mandat în funcţia de preşedinte al BC „Moldova-Agroindbank” S.A. O decizie privind numirea dlui Cebotari în funcţie pentru un nou termen de 5 ani a fost adoptată de Consiliul Băncii pe data de 10 mai 2018.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram