Candidatul Partidului Sor, Reghina Apostolovă, ar putea fi exclusă din cursa electorală. Acest lucru a fost cerut de partidul Unității Naționale care a depus la CEC invocând că Apostolova ar fi fost finanțată cu bani rusești. Atât Ilan Sor, cât și candidatul său au respins acuzațiile. Consiliul Electoral a apelat judecata pentru a stabili cine are dreptate.

Președintele PUN, Anatol Șalaru, a publicat pe o rețea de socializare o schemă prin care, spune el, bani din Federația Rusă ajung în conturile formațiunii conduse de IlanȘor, iar mai apoi sunt folosiți pentru finanțarea campaniei electorale. PUN a sesizat Consiliul electoral de Circumscripție Chișinău, iar secretarul acestuia a declarat că, în cazul în care instanța de judecată va da dreptate pentru PUN, va cere ca Apostolova să fie exclusă din cursa pentru șefia capitalei.

Am văzut că ipotetic sunt careva neclarități și respectiv am sesizat instanța de judecată. Prima abatere ori pretinsa abatere ar fi utilizarea mijloacelor financiare, străine din afara țării. A doua sesizare a fost pusă pe marginea implicării unor cetățeni străini în campanie electorală,” a spus Vitalie Miron, secretar CEC.

În replică, atât Ilan Șor, cât și Reghina Apostolova au respins acuzațiile și au menționat că sunt victimele unor acțiuni regizate.

Partidul care a depus aceste sesizări, candidatul său, în general, este un oficial din alt stat. Este normal? Noi deținem informații că ei sunt finanțați din România. Cineva îi verifică? Nu. De ce? Pentru că a fost pusă sarcina ca noi să fim verificați și să ne compromită,” a declarat Ilan Șor, președintele Partidului Șor.

Nu concurenții din listele candidaților la funcția de primar trebuie să decidă cine să rămână și cine trebuie exclus,” a afirmat Reghina Apostolova, candidat ȘOR.

Prin urmare, Șor a spus că va depune o sesizare împotriva candidatului PUN. Potrivit ultimului raport financiar prezentat de partidul Șor, campania electorală a Reghinei Apostolova este finanțată, printre altele, și de compania Air Classica SRL. Aceasta a transferat în fondul electoral al candidatului suma de 200 de mii de lei. Întreprinderea cu capital străin este fondată de compania din Marea Britanie WESTERN ALLIANCE LLP.