/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Bărbatul reținut pe 9 mai la Complexul „Eternitate” se va plânge judecătorilor. Va contesta pedeapsa

10 mai 2018, ora 18:15

Vasile Sinegur susține că a avut doar intenția de a manifesta cu o pancartă pe care era ilustrat că panglica Sfântului Gheorghe este egală cu simbolul fascismului și al comunismului.

Activistul civic a spus că, în timp ce manifesta pașnic, un necunoscut i-a smuls pancarta. A încercat să o ia înapoi, dar a fost imobilizat de câțiva oameni ai legii și de persoane în civil, care s-au prezentat că sunt polițiști.

„Poliția mi-a sucit mâinile de la spate și au vrut să mă ia cu ei. Le-am spus polițiștilor, care de fapt erau în civil, dar persoana care m-a atacat și mi-a smuls bannerul, unde este ea? Luați-o și pe ea. Nu, nu trebuie. Cum nu trebuie?”, a menționat Vasile Sinegur.

După ce a fost încătușat, protestatarul a fost dus la poliție, unde a primit o amendă de o mie de lei pentru huliganism și nesupunere în raport cu reprezentanții organelor de forță. Sinegur spune că va contesta pedeapsa în judecată și va depune o plângere la Procuratură, pentru a se stabili dacă polițiștii au acționat legal.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram