Bărbatul care a protestat ieri la Complexul memorial Eternitate a fost amendat cu o mie de lei. Acesta a anunțat, într-o conferință de presă, că nu este de acord cu pedeapsa, urmând să o conteste. Protestatarul mai spune că se va plânge la procuratură și pe polițiști, care l-ar fi arestat abuziv.

Vasile Sinegur susține că a avut doar intenția de a manifesta cu o pancartă pe care era ilustrat că panglica Sfântului Gheorghe este egală cu simbolul fascismului și al comunismului.

Activistul civic a spus că, în timp ce manifesta pașnic, un necunoscut i-a smuls pancarta. A încercat să o ia înapoi, dar a fost imobilizat de câțiva oameni ai legii și de persoane în civil, care s-au prezentat că sunt polițiști.

„Poliția mi-a sucit mâinile de la spate și au vrut să mă ia cu ei. Le-am spus polițiștilor, care de fapt erau în civil, dar persoana care m-a atacat și mi-a smuls bannerul, unde este ea? Luați-o și pe ea. Nu, nu trebuie. Cum nu trebuie?”, a menționat Vasile Sinegur.

După ce a fost încătușat, protestatarul a fost dus la poliție, unde a primit o amendă de o mie de lei pentru huliganism și nesupunere în raport cu reprezentanții organelor de forță. Sinegur spune că va contesta pedeapsa în judecată și va depune o plângere la Procuratură, pentru a se stabili dacă polițiștii au acționat legal.