Echipa Juventus Torino a câştigat pentru al patrulea an consecutiv şi pentru a 13-a oară în istoria sa Cupa Italiei la fotbal, învingând în finală, cu scorul de 4-0, formaţia AC Milan, miercuri seara, pe Stadio Olimpico din Roma, scrie Agerpres.

Golurile au fost marcate de Medhi Benatia, autorul unei duble în minutele 56 şi 64, Douglas Costa (min. 61) şi Nikola Kalinic, care şi-a introdus balonul în poartă, în minutul 76, stabilind rezultatul final al întâlnirii. Victoria lui Juve a fost facilitată şi de prestaţia slabă a portarului milanez Gianluigi Donnarumma, considerat principalul vinovat la golurile 2 şi 3 înscrise de torinezi. Autogolul lui Kalinic nu a făcut decât să completeze prestaţia dezastruoasă a defensivei grupării „rossonera”.

„Bătrâna Doamnă” se pregăteşte acum să sărbătorească al şaptelea titlu consecutiv de campioană naţională, urmând să devină prima echipă din istoria fotbalului italian care reuşeşte „dubla” campionat-cupă patru ani la rând.

Juventus are un avans de şase puncte şi un golaveraj net superior faţă de Napoli în clasamentul din Serie A, cu două etape înainte de finalul sezonului, elevii antrenorului Massimiliano Allegri având practic asigurat un nou „scudetto”.