Un grup de locatari ai unui bloc din capitală îl acuză pe deputatul liberal, Ion Casian, că, împreună cu președintele clădirii, ar fi construit o parcare ilegală. Cei doi ar fi acaparat un teren de fotbal din preajma blocului. Solicitați de TV8, atât parlamentarul, cât și administratorul clădirii, au negat acuzațiile.

Scandalul durează de mai bine de 7 ani, când președintele blocului a început să adune semnăturile locatarilor pentru ca această parcare să fie construită. Câțiva dintre locatari spun, însă, că nu tuturor le-a fost cerută părerea.

„Vedeți aici o barieră, deci parcarea este îngrădită și e parcare cu plată și doritorii vecinii noștri care au mașini și vor aici să se parcheze nu au posibilitatea. Se pune întrebarea cine primește beneficiu de la această parcare, cum se repartizează aceste locuri și cine vrea să privatizeze această parcare”.

„Aici o parte se parchează din casa noastră, alte persoane au câte două, trei locuri aici”.

Această parcare este făcută ilegal. Pe locul acestei parcări înainte era teren de fotbal și aici au crescut două generații de copii.”

Această parcare este neliniștea acestui bloc”.

Președintele blocului susține că parcarea a fost construită abia după ce a adus în ordine toate actele necesare. „Parcarea este construită cu acordul locatarilor și avem toate actele în regulă. Toate documentele și aceste documente sunt și la poliție, sunt și la primărie, sunt și la pretură”, Afanasie Derli, președintele blocului.

Și deputatul Partidului Liberal, Ion Casian, care deține un apartament în acest bloc, respinge acuzațiile. „Da ce am eu cu locul de parcare doamnă? Ei hai lăsăm aberațiile! Nu am eu nimic nicio atribuție ce umblă cu nu știu ce acolo, îs scorniri, îs minciuni, iată ce-i”, a declarat Ion Casian, deputat PL.

În timp ce unii locatari se arată nemulțumiți, alții spun că au investit în această parcare bani, iar acum o folosesc cu plăcere.„Am mers la toți locatarii, i-am întrebat, i-am anunțat. Practic nu au fost locatari contra. Oameni nu credeau că va fi așa frumos și nu voiau să își rezerve locuri, iar acum, când totul e frumos și gata, încep a ne pune piedici”.

Parcarea scandaloasă are aproximativ 50 de locuri.

Reporter: Sabina Roibu;
Imagine: Vlad Coroban.