/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ TV8 - corect și echidistant. Raportul CJI arată că TV8 nu favorizează concurenții electorali

missing
10 mai 2018, ora 18:03

Monitorizarea arată că în această perioadă TV8 a difuzat în buletine 15 știri ce vizează campania electorală pentru alegerile locale. Majoritatea acestora s-au referit la evenimentele de presă organizate de candidați și promisiunile electorale ale acestora. Raportul mai arată că postul nostru a informat și despre neregulile înregistrate în campanie, făcute publice de Promo-Lex.

„Așa cum arată raportul numărul 2 de monitorizare a mass-media în campania electorală, postul de televiziune TV8 a manifestat un comportament corect, echidistant, nu a favorizat sau defavorizat vreun concurent electoral, a asigurat pluralismul de opinie,” susține Nadine Gogu, directoarea Centrului pentru Jurnalism Independent.

Aceeași sursă mai precizează că TV8 nu a manipulat prin imagini sau tertipuri de montaj. Monitorizarea a vizat 10 posturi TV de la noi, concluzia generală fiind că doar două dintre ele au asigurat pluralismul de opinie și diversitatea surselor, fără a favoriza sau defavoriza evident vreun concurent electoral.

Centrul pentru Jurnalism Independent își propune ca, prin aceste rapoarte, să informeze publicul cu privire la comportamentul mass-media în campania electorală și accesul concurenților electorali la mass-media.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram