Postul TV8 reflectă echidistant campania electorală și nu favorizează vreun candidat care aspiră la funcția de primar. Concluzia se regăsește în cel de-al doilea raport de monitorizare a mass-media pentru perioada 28 aprilie-4 mai, elaborat de CJI. Potrivit raportului, postul nostru de televiziune a folosit în știrile electorale un limbaj corect și neutru.

Monitorizarea arată că în această perioadă TV8 a difuzat în buletine 15 știri ce vizează campania electorală pentru alegerile locale. Majoritatea acestora s-au referit la evenimentele de presă organizate de candidați și promisiunile electorale ale acestora. Raportul mai arată că postul nostru a informat și despre neregulile înregistrate în campanie, făcute publice de Promo-Lex.

„Așa cum arată raportul numărul 2 de monitorizare a mass-media în campania electorală, postul de televiziune TV8 a manifestat un comportament corect, echidistant, nu a favorizat sau defavorizat vreun concurent electoral, a asigurat pluralismul de opinie,” susține Nadine Gogu, directoarea Centrului pentru Jurnalism Independent.

Aceeași sursă mai precizează că TV8 nu a manipulat prin imagini sau tertipuri de montaj. Monitorizarea a vizat 10 posturi TV de la noi, concluzia generală fiind că doar două dintre ele au asigurat pluralismul de opinie și diversitatea surselor, fără a favoriza sau defavoriza evident vreun concurent electoral.

Centrul pentru Jurnalism Independent își propune ca, prin aceste rapoarte, să informeze publicul cu privire la comportamentul mass-media în campania electorală și accesul concurenților electorali la mass-media.