Pentru a nu fi impus să achite o datorie de stat față de autoritățile ucrainene la trecerea frontierei, un moldovean și-a încercat norocul să traverseze clandestin hotarul moldo-ucrainean. Planul acestuia a fost deconspirat de polițiștii de frontieră din Valea Perjei, fiind reținut și pornită cercetare penală pentru trecerea ilegală a frontierei de stat.

La o distanță de câțiva km de punctul de trecere Ceadîr-Lunga-Maloiaroslaveț a fost văzută o persoană care grăbit, înainta pe jos, spre linia de frontieră.

Bărbatul reținut s-a dovedit a avea 42 de ani, cu viza de domiciliu în sat. Hănăsăni, r-nul Cantemir, însă de circa 10 ani este locuitor al unui sat din Ucraina. Acesta și-a justificat intențiile de a traversa ilegal frontiera prin faptul că avea o datorie față de statul ucrainean și evita orice contact cu autoritățile de drept din țara vecină.

Moldoveanul este cercetat acum pentru trecerea ilegală a frontierei de stat și riscă pentru fapta sa o amendă usturătoare, muncă neremunerată în folosul comunităţii sau închisoare de până la 2 ani.