Traian Băsescu nu renunță la luptă pentru cetățenia moldovenească. După ce ieri Curtea de Apel i-a respins recursul și i-a dat dreptate lui Igor Dodon, astăzi fostul președinte al României a spus că se pregătește să-l combată pe Dodon la Curtea Supremă de Justiție.

Cum comentează Traian Băsescu decizia Curții de Apel în dosarul cetățeniei sale moldovenești
Băsescu a spus ca atunci când instanța de apel a adoptat hotărârea, s-a bazat doar pe bârfe.

Vă pot spune că în dosar eu am depus certificate de cazier ale statului român, nu tăieturi din ziare. Totuși, în fața judecătorilor au contat articolele din presă”, afirmă Traian Băsescu, fost președinte al României.

Băsescu spune că acum este și mai motivat să lupte pentru unire.

Asta nu mă descurajează. Dacă cineva crede că ridicându-mi cetățenia îmi schimbă ceea ce cred cu toată tăria și anume că Unirea Republicii Moldova cu România este singura șansă pentru securitate și o viitoare prosperitate pentru cetățenii Republicii Moldova, se înșeală”, spune Băsescu.

Fostul președinte al României a primit cetățenia Republicii Moldova în 2016 printr-un decret emis de Nicolae Timofti. La scurt timp după ce a preluat funcția de șef al statului, Igor Dodon i-a retras cetățenia lui Băsescu. Acesta din urmă l-a acționat în judecată. Prima instanță și Curtea de Apel i-au dat dreptate lui Dodon.