Președintele de onoare al PUN, Traian Băsescu, a venit să-l susțină pe candidatul Constantin Codreanu. Băsescu a făcut referire la un sondaj despre calitățile pe care trebuie să le aibă viitorul primar. În opinia sa, Constantin Codreanu corespunde așteptărilor alegătorilor.

Cea care se află pe locul 1 este cinstit. Constantin Codreanu îndeplinește de departe față de toți ceilalți candidați acest criteriu este tânăr, energic să sperăm că va fi și un bun gospodar. Evident, Constantin Codreanu este un politician responsabil”, Traian Băsescu, fost președinte al României.

Întrebat dacă nu încalcă legea atunci când îl susține public, ca cetățean străin, în campanie, pe Codreanu, Băsescu a răspuns că toate acțiunile sale sunt legale.

Înțeleg că-i legal. M-am documentat cu privire la legea electorală din Republica Moldova. Am voie să-l susțin cât vreau, important este să nu apărem împreună să, ori n-am făcut asta”, susține Băsescu.

Numele lui Constantin Codreanu va apărea ultimul în buletinul de vot. În total, pentru funcția de primar al capitalei s-au înregistrat 12 candidați. Primul în buletinul de vot va fi liderul partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc. Urmează Andrei Năstase, candidatul comun al PPDA și PAS. Pe locul 3 se poziționează Alexandru Roșco, fiin durmat de Reghina Apostolova, propusă de partidul „Șor”. Al cincilea în buletin va fi liberalul Valeriu Munteanu. Urmează socialistul Ion Ceban, apoi candidatul Partidului Verde Ecologist, Victor Strătilă. Pe locul 8 se află Alexandra Can, de la Partidul Național Liberal, urmată fiind de Maxim Brăila, înaintat de Partidul Popular. Urmează Silvia Radu, singurul candidat independent. Alexandru Mîțu, de la Partidul Ruso-Slavean, va ocupa locul 11 și respective Constantin Codreanu.