/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Două grupări criminale ce vindeau droguri, destructurate la Soroca. Liderul uneia din acestea s-a baricadat în propriul apartament

missing
11 mai 2018, ora 09:50

La sfârșitul lunii martie 2018 au fost efectuate cinci percheziții de la suspecți. Aceștia se ocupau cu cultivarea și comercializarea drogurilor, de tip marijuană, la domiciliul unuia din membrii grupării. Acesta a improvizat în subsolul casei un laborator dotat și echipat cu tehnică de performanță pentru cultivarea plantelor de cânepă.

La fel, în gospodăria acestuia au fost depistate și ridicate bunuri materiale în valoare de aproximativ 100.000 lei, care conform informațiilor dispuse au fost furate din aceeași localitate.

Liderul grupării în vârstă de 40 ani originar din satul Volovița, r-ul Soroca, a fost reținut împreună cu alți trei complici cu vârsta cuprinsă între 20-25 ani.

Tot la Soroca a fost destructurată o altă grupare criminală specializată în comercializarea drogurilor de tip pastile ecstasy, amfetamină și hașiș pe teritoriul raionului. În acest caz, în grup a fost infiltrat un polițist sub acoperire și au fost efectuate achiziții de control pentru procurarea drogurilor de la suspecți. S-a stabilit că suspecții comercializau pastile Ecstasy la un preț de 250 lei/per pastilă, 100 lei/per gram hașiș și 700 – 900 lei/per gram de amfetamină.

Ca urmare a probelor acumulate, au fost efectuate 15 percheziții la domiciliile și automobilele suspecților, originari și domiciliați în raionul Soroca, cu vârstele cuprinse între 20-50 ani, fiind depistate și ridicate telefoane mobile, bani preveniți din activitatea infracțională, înscrisuri de ciornă și droguri în proporții deosebit de mari, în special marijuană, pastile ecstasy, hașiș și amfetamină, fiind reținuți patru suspecți, iar alți șase suspecți sunt cercetați în stare de libertate.

În timpul reținerii liderul grupării criminale în vârstă de 40 ani originar și domiciliat or. Soroca, timp de cinci ore a stat baricadat în apartamentul său amplasat la etajul șapte a blocului locativ încercând să fugă de la fața locului. Pentru reținerea acestuia au fost utilizate serviciile echipei de descarcerare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram