Proteste anti-americane au izbucnit în Iran. Sute de manifestanți au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva retragerii SUA din acordul nuclear cu Iran. Ei au scandat „Jos America” și au incendiat portretul președintelui Trump.

Sunt cele mai ample proteste de la decizia de marți a președintelui Trump de a denunța acordul nuclear menit să oprească acțiunile nucleare ale Iranului.

„Noi vom impune cele mai dure, puternice și severe sancțiunii asupra Iranului”, a declarat Trump.

Pe fundalul demonstrațiilor, ministrul iranian de externe a anunțat că țara se pregătește să reia la scară largă activitățile de îmbogățire a uraniului – substanță folosită la construirea armelor nucleare. El a mai spus că va începe negocieri cu comunitatea internațională în vederea „salvării” acordul nuclear.

Cancelarul german, Angela Merkel, și-a confirmat astăzi angajamentul de a conlucra cu ceilalți semnatari europeni ai documentului pentru a menține în vigoare acordul, după întâlnirea de ieri dintre ministrul de externe rus și german.

„Considerăm important ca ceilalți participanți ai acestui acord să poată analiza operativ situația creată și să stabilească pașii care să le permită să păstreze acest document important pentru stabilitatea regională, dar și pentru menținerea regimului de neproliferare a armelor de distrugere în masă,” a declarat Serghei Lavrov, ministrul de Externe.