Jucătoarea moldoveană Cristina Zaruba, maestră a sportului, a cucerit la Kranevo (Bulgaria) titlul de campioană europeană de tineret la jocul de dame, versiunea universală, la toate cele trei probe din concurs – joc clasic, rapid și blitz, relatează MOLDPRES.

Un titlu de campioană continentală a obținut și coechipiera Ana Sleahovscaia la categoria de vârstă Under-19. Ea a fost cea mai bună în turneul de joc clasic. În plus, performera s-a învrednicit de două medalii de bronz la probele blitz și rapid.

„Este de remarcat faptul că la acest campionat, rezervat tinerilor, juniorilor și cadeților, au fost obținute în total 15 medalii la individual și două în concursul pe echipe. Este un succes formidabil, care ne vorbește deja despre o frumoasă tradiție stabilită la jocul de dame în istoria sportului moldovenesc”, astfel a comentat astăzi pentru agenție performanțele înregistrate de sportivii moldoveni, secretarul general al federației naționale de profil, Greta Sturza.

În posesia distincțiilor au intrat Maxim Dolapci (aur și argint), Andreea Gorun (bronz), ambii la categoria de vârstă până la 17 ani, Daria Dolapci (3 medalii de bronz la categoria de vârstă până la 10 ani), Alexandrina Batrâncea (3 medalii de argint) la categoria de vârstă până la 8 ani. Selecționata feminină alcătuită de Cristina Zaruba, Ana Sleahovscaia, Andeea Gorun, Gabriela Tihon, Daria Dolapci și Alexandrina Batrâncea s-a situat pe locul doi în clasamentul general, iar formația mixtă compusă din băieți și fete a ocupat locul trei.