/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Justiţia italiană a ridicat interdicţia de a ocupa o funcţie publică, aplicată lui Berlusconi

12 mai 2018, ora 17:26

Berlusconi a fost condamnat pentru fraudă fiscală în 2013, aspect ce a dus la demiterea sa din camera superioară a Parlamentului italian şi aplicarea interdicţiei de a ocupa o funcţie publică pentru următorii şase ani.

Cu toate acestea, instanţa din Milano a decis ca interdicţia aplicată fostului premier itallian să fie ridicată mai devreme pentru bună purtare.

”În sfârşit, cinci ani de nedreptate au ajuns la sfârşit. Berlusconi poate fi din nou un candidat”, se arată într-un comunicat al formaţiunii Forza Italia, partidul lui Berlusconi.

Berlusconi, în vârstă de 81 de ani, a ocupat funcţia de premier al Italiei de patru ori.

În cadrul alegerilor parlamentare din luna martie, Berlusconi a desfăşurat o campanie activă, însă Forza Italia a obţinut rezultate sub aşteptări. Din cauza condamnării sale, Berlusconi nu a putut fi candidat pentru partidul său, ceea ce va fi posibil acum în caz de noi alegeri.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram