/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Uniunea Economică Eurasiatică, DOMINATĂ de Rusia, va semna un acord comercial cu Iranul, în timp ce Statele Unite impun sancţiuni Teheranului

missing
12 mai 2018, ora 08:44

Iuri Uşakov, consilierul pentru Afaceri Externe al preşedintelui rus Vladimir Putin, a anunţat că tratatul comercial între Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA) şi Iran va fi semnat săptămâna viitoare.

Din organizaţia dominată de Rusia fac parte şi Kazahstan, Belarus, Armenia şi Kîrgîzstan. Mongolia şi Tajikistanul au anunţat intenţiile de a adera la UEEA.

Iuri Uşakov a argumentat că definitivarea tratatului comercial era programată de mult timp, dar semnarea coincide cu retragerea Statelor Unite din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Iranul şi cu impunerea de noi sancţiuni americane contra Teheranului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram