/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

/VIDEO/ Moldo Crescendo trece Prutul! Vor da trei concerte în Moldova și șapte în România

missing
13 mai 2018, ora 13:18

Festivalul Moldo Crescendo a apărut în 2015, la Chișinău, la inițiativa unor tineri muzicieni din Basarabia, care în acel moment își făceau studiile în diferite colțuri ale Europei – Londra, Geneva, Turku, Cluj, București, Moscova ș.a. Vara, în vacanțe, organizau concerte de muzică clasică din dragostea pentru cei de acasă și pentru muzica de calitate.

Din 2015 au dat peste 25 de concerte în 11 localități din Moldova. În 2017, cu proiectul ”Bach la Casa de Cultură” au dus muzica lui Bach, Beethoven, Dvorak, Enescu ș.a în 9 case de cultură din Moldova, în unele din ele muzica clasică nu răsunase niciodată.

Mai jos poate fi văzut filmul scurt-metraj din vara trecută:

La ediția 4 își doresc să continue tradiția începută cu zece concerte: trei în Moldova – Chișinău, Bălți și Cahul și șapte în România – Iași, Constanța, Brașov, Sibiu, Cluj-Napoca, Timișoara și București. În afară de concertele de la Chișinău și București, toate vor fi cu intrare liberă.

Proiectul implică și 10 fotografi în sub-proiectul – Podul de Fotografii și regizori pentru crearea unui film documentar. Își doresc să călătorească dintr-un oraș în altul, cu un microbuz colorat, asemănător cu al celor de la The Beatles.

Acum sunt în căutare de susținători! Aici e campania de crowdfunding pe care au lansat-o în acest scop – CLICK AICI.

Informații actualizate despre proiect, puteți urmări pe pagina de Facebook Moldocrescendo.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram