Președintele Igor Dodon anunță că Republica Moldova a primit statutul de observator pe lângă Uniunea Economică Eurasiatică. Anunțul a fost făcut luni, 14 mai, după ce Dodon a avut o întrevedere cu Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, după încheierea ședinței Consiliului economic eurasiatic suprem.

„Republica Moldova este prima țară care a obținut statutul de observator pe lîngă Uniunea Economică Eurasiatică. Propunerea Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, de a acorda statutul respectiv Republicii Moldova a fost susținută unanim de liderii țărilor membre ale UEE. De aceea, obținerea statutului de observator ne va permite să colaborăm cu mai mult succes cu țările UEE în domeniul comerțului, agriculturii, industriei, IT, economiei digitale și în multe alte sfere economice”, anunță Dodon.

La final, Dodon i-a comunicat lui Putin că va participa în Forumul Economic Mondial ce va avea loc în Sankt-Petersburg pe 24-26 mai.

Reamintim că, Igor Dodon se află într-o deplasare în Federația Rusă, la Soci, unde participă la ședința Consiliului Suprem Economic Eurasiatiс în calitate se invitat special.