/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Sloganul ales pentru Arena Chișinău, plagiat de la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012? Ce spune autorul

missing
14 mai 2018, ora 17:57

Autorul sloganului câștigător pentru Arena Chișinău, Dumitru Rău, susține însă că nu a plagiat mesajul.

„Nu ştiu ce să zic. Prima dată aud de el, acest slogan. Eu sincer, n-am urmărit jocurile olimpice de la Londra (acum probabil aş face-o dar atunci, prin gimnaziu cred nu era o prioritate). Eu m-am documentat şi am căutat la slogane de companii, aeriene şi proiecte pentru a verifica. Dar nu cred că „merită” a fi numit plagiat, dat fiind faptul că acolo e vorba despre o competiție şi modul în care inspiri o generație, al meu are o cu totul altă conotație, chiar şi formă”, a menționat tânărul pentru TV8.

TV8 a expediat o solicitare de informații la Ministerul Economiei pentru a stabili modul în care s-a verificat autenticitatea sloganelor, dar și dacă se vor întreprinde măsuri în acest sens.

Menționăm că în competiție s-au înregistrate peste 200 de slogane, iar în ultima etapă au fost alese doar zece. Cel mai bun slogan a fost desemnat de un juriu din care au făcut parte președintele Parlamentului Andrian Candu, ministrul Economiei Chiril Gaburici și ministrul Educației Monica Babuc.

În alegerea sloganului s-a ținut cont de atractivitatea și creativitatea sloganului, relevanța pentru profilul arenei, încărcătura socială, mesajul de marketing, precum și forma compactă a acestuia.

Foto: deviantart.net

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram