Mesajul „Inspiră generații” a fost desemnat câștigător la concursul de slogane organizat pentru Arena Chișinău. Câștigătorul a fost ales în mai multe etape, iar bătălia finală s-a dat între 10 idei de slogane. Curios este faptul că mesajul învingător este izbitor de similar cu sloganul de la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 - „Inspire a generation”.

Autorul sloganului câștigător pentru Arena Chișinău, Dumitru Rău, susține însă că nu a plagiat mesajul.

„Nu ştiu ce să zic. Prima dată aud de el, acest slogan. Eu sincer, n-am urmărit jocurile olimpice de la Londra (acum probabil aş face-o dar atunci, prin gimnaziu cred nu era o prioritate). Eu m-am documentat şi am căutat la slogane de companii, aeriene şi proiecte pentru a verifica. Dar nu cred că „merită” a fi numit plagiat, dat fiind faptul că acolo e vorba despre o competiție şi modul în care inspiri o generație, al meu are o cu totul altă conotație, chiar şi formă”, a menționat tânărul pentru TV8.

TV8 a expediat o solicitare de informații la Ministerul Economiei pentru a stabili modul în care s-a verificat autenticitatea sloganelor, dar și dacă se vor întreprinde măsuri în acest sens.

Menționăm că în competiție s-au înregistrate peste 200 de slogane, iar în ultima etapă au fost alese doar zece. Cel mai bun slogan a fost desemnat de un juriu din care au făcut parte președintele Parlamentului Andrian Candu, ministrul Economiei Chiril Gaburici și ministrul Educației Monica Babuc.

În alegerea sloganului s-a ținut cont de atractivitatea și creativitatea sloganului, relevanța pentru profilul arenei, încărcătura socială, mesajul de marketing, precum și forma compactă a acestuia.

Foto: deviantart.net

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!