Doi bărbați, locuitori ai raionului Edineț, ambii de 33 ani, fiind suspectați împreună cu alte persoane de contrabandă și comercializare a pastilelor psihotrope Subutex. Suspecții au fost supravegheați timp de o lună. În acest timp, aceștia au organizat transportarea ilicită de droguri din Franța în Republica Moldova, pentru ulterioara vindere consumatorilor.

Totodată, a fost infiltrat un ofițer sub acoperire în calitate de consumator de droguri, acesta a efectuat achiziții de control și a procurat pastile psihotrope de tip Subutex la prețul de 1.000 lei/per pastilă.

La 8 mai 2018, la Punctul de trecere a frontierei de stat Leușeni – Albița a fost stopat autocarul de rută Chișinău – Franța, iar în una din gențile transmise ca colet au fost depistate 70 de pastile camuflate în produse alimentare. Ulterior, a fost efectuată livrarea supravegheată către destinatarii coletului, iar în momentul primirii acestuia au fost reținuți.

Valoarea pastilelor depistate este de aproximativ 70.000 lei. Suspecții și-au recunoscut vina fiind arestați pe un termen de 30 zile.

Dacă vor fi găsiți vinovați aceștia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.