/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Negruță, ținta unui atac de denigrare. Carașciuc: Am sesizat Delegația UE și Ambasada SUA

missing
14 mai 2018, ora 19:21

Directorul „Transparency International-Moldova”, Lilia Crașciuc, spune că Negruța a devenit ținta unor atacuri, fapt pentru care a fost sesizată Delegația UE în Moldova, Ambasada SUA și alte organizații internaționale.

El a vorbit și despre acel lanț de la spălarea banilor prin sistemul judiciar, la furtul din sistemul bancar. A vorbit și despre acel proiect prima casă, ce pericole aduce la acei care încearcă a fi parte din acest sistem, a vorbit despre tichetele de masă care la prima vedere poate pare o inițiativă pozitivă dar pe de altă parte este o modalitate din evaziune fiscală. Și din cauza aceasta a început să fie hărțuit. Se încearcă de a se face atac asupra lui”, afirmă Lilia Carașciuc, director executiv „Transparency International Moldova”.

Negruță spune că atacurile au început anul trecut, atunci când mai multe portaluri de știri, dar și 2 posturi TV care aparțin lui Vlad Plahotniuc au difuzat o știre despre faptul că Negruța ar fi trucat licitația pentru producerea pașapoartelor „biometrice”, fapt negat de Negruța.

Tot ce ține de negocierea și semnarea contractului atunci în septembrie 2013, nu este așa cum spun mijloacelor media precum că Negruța a avut competențe de negociere și semnare”, spune Negruță, ex-ministru al Finanțelor.

Fostul ministru al Finanțelor spune că de mai multe ori a încercat să obțină o copie a contractului, însă autoritățile au făcut tot posibilul ca să ascundă informația.

Contractele enunțate în 2013 și 2017 de către părțile Registru și companiile câștigătoare au fost recunoscute ca fiind confidențiale și nu pot fi divulgate terțelor fără acordul ambelor părți”, afirmă Negruță, ex-ministru al Finanțelor.

Negruța susține că și Curtea Supremă a Justiției a stabilit că licitațiile de atunci au fost legale. Mai multe detalii despre scandalul și atacurile asupra lui Veaceslav Negruță puteți afla în această seară în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8. Invitatul Nataliei Morari este însuși fostul ministru a Finanțelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram