/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Percheziții la ANTA! Cinci inspectori şi un operator auto, reținuți într-un dosar de corupție

missing
14 mai 2018, ora 15:44

Potrivit materialelor procesului penal, s-a stabilit că inspectorii Agenţiei Naţionale a Transportatorilor Auto, fiind dislocați în punctele mobile de verificare a încărcăturii camioanelor de mare tonaj (Sângera şi Cimişlia), ar fi implementat o schemă de estorcare a mijloacelor bănești de la operatorii de transport rutier de mărfuri, primind de la fiecare camion sume între 200 şi 500 de lei.

Banii ar fi fost pretinşi pentru a scuti transportatorii de tragerea la răspundere contravenţională pentru „Încălcarea regulilor traficului de încărcături periculoase (explozive, uşor inflamabile, radioactive sau toxice), de mare gabarit sau supragrele cu vehicule”.

În cadrul urmăririi penale au fost întreprinse un şir de măsuri speciale de investigaţii în care au fost documentate acţiunile ilegale ale inspectorilor şi a unor operatori de transport rutier. Mai multe cauze penale pentru corupere pasivă, activă, trafic de influenţă au fost iniţiate şi conexate într-un proces comun.

Persoanele reţinute urmează să fie escortate la sediul CNA pentru audieri. Cazul este documentat pentru identificarea întregului cerc de suspecţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram