/FOTO/ UPDATE. Percheziții la o companie de construcții din Chișinău. Trei persoane au fost reținute

15 mai 2018, ora 13:55

Totodată, procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, în colaborare cu ofițerii Inspectoratului Național de Investigații au stabilit că factorii de decizie ai întreprinderii au inclus date denaturate cu privire la venituri și cheltuieli în declarațiile cu privire la impozitul pe venit din activitatea de întreprinzător pentru perioada anilor 2016 – 2017, declarațiile cu privire la TVA pentru perioada 2016 până în prezent, alte dări de seamă privind achitarea impozitelor din salariu angajaţilor întreprinderilor.

De asemenea, suspecții ofereau angajaților și salariu în “plic”, eschivându-se astfel de la plata impozitelor.

La 14 mai curent, au fost efectuate mai mult percheziții la domiciliile și oficiile a figuraților, fiind depistate și ridicate înscrisuri de ciornă cu privire la salariu angajaților, bani primiți de la cumpărătorii apartamentelor și cheltuielele de facto pentru construcție.

Forțele de ordine menționează că, în urma documentării acestor întreprinderi, activitatea agenților economici nu a fost periclitată.

Dacă se va dovedi vinovăția suspecților, aceștia riscă pedeapsă cu închisoarea până la 6 ani sau amendă în mărime de la 167.500 la 267.500 de lei, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram