/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Păduchii, puricii și șobolanii invadează subsolurile din Chișinău! „Se vede cum șobolanii aleargă dimineața”

missing
15 mai 2018, ora 18:16

Locatarii de pe strada studenților din capitală spun că astfel de lucrări ar trebui efectuate mai des, deoarece rozătoarele și paraziții se înmulțesc.

„Este foarte bine și ar fi bine să facă și la pământ că tare sunt mulți gândaci negri. Trebuie asta este protecția noastră. – Ar fi necesar poate mai des? – Când sunt căldurile cele mari sunt purici mai mulți și sunt mai multe gâze, înainte prelucrau și pe sus, dar acum îi zero”.

„Este necesar, da. Că chiar mă uitam că aici alergau șobolani. Aleargă dimineața se vede chiar cum aleargă sau morți sunt”.

Muncitorii spun că vor termina lucrările de dezinsecție la „Poșta Veche” în cel mult cinci zile. Întâmpină probleme – adesea, ziua, locatarii sunt la serviciu, iar subsolurile sunt încuiate.

„Avem toată Poșta Veche 107 case de dezinsectat. Avem volum mare de lucru, au venit și de la CSP și noi cu ei mergem și le arătăm adresele, subsolurile, ca mai ușor ei să lucreze. Unde sunt cheile îndată am făcut și repede mergem cu lucru”, susține Valentina Cebanu, muncitoare „SEL 21”.

La ședința operativă al Primăriei, șeful Direcției generale locativ-comunale a spus că pentru serviciile de dezinsecție în 2018 este planificat un buget de 1 milion 90 de mii de lei.

„Total, s-au efectuat lucrări până în prezent în sumă de 167 de mii de lei. Eu cred că până la sfârșitul lunii, 100 de procente toate lucrările și toate blocurile acoperite”, a menționat Ion Burdiumov, șeful direcției locativ-comunale.

Până acum, lucrări de deratizare și dezinsecție s-au făcut în aproximativ 1300 de blocuri de locuit din gestiunea întreprinderilor municipale și în 320 de blocuri cu administratori privați.

Reporter: Carolina Russu
Operator: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram