Carburanții se scumpesc din nou în această noapte. Benzina - cu 33 de bani litrul, iar motorina cu 30 de bani. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a majorat prețurile-plafon pentru următoarele două săptămâni.

Începând cu data de 16 mai, pentru un litru de benzină cu cifra octanică A-95 a fost stabilit prețul maxim de 19 lei și 15 bani, față de tariful precedent de 18 lei și 82 de bani. Motorina va costa 17 lei și 09 bani, față de 16 lei și 79 de bani cât costa până acum. Șoferii par să se fi obișnuit cu scumpirea periodică a carburanților.

„Care a mers, va merge! Care a mers pe jos, pe jos va merge! Adică nu contează! La noi – țară de minuni!”

„Eu mă ocup cu prestări-servicii. Prin urmare, va pune presiune, pentru că totul depinde de benzină, nu-i așa? De carburanți, de lumină, de combustibil. Totul se va scumpi în lanț, cum se întâmplă de obicei la noi. Rău, trist!”

„Nu vom hotărî nimic noi. Noi suntem ca să muncim, da mai mult…”

„Ce să facem? În Moldova nu este nimic – nici benzină, nici curent, nici alte resurse. Suntem nevoiți să cumpărăm din afară”.

Noile prețuri stabilite de ANRE vor fi valabile până pe 29 mai. De la începutul anului, motorina s-a scumpit cu 1 leu și 37 de bani, iar benzina cu 1 leu și 61 bani.