Vladimir Baldovici, un fost ministru din Guvernul Greceanîi, a fost numit în funcția de director al Agenției Proprietăți Publice. O decizie în acest sens a fost luată miercuri, 16 mai, de Executiv.

După ce a fost prezentat, premierul Filip a menționat că Baldovici „este inginer de profesie și are o experiență bogată în administrația publică centrală și a dat dovadă de calități foarte bune de manager”.

Baldovici a fost ministru al Construcției și Dezvoltării Teritoriilor, în perioada martie 2008 – iunie 2009. Anterior el a deținut funcția de director general al Agenției Construcții și Dezvoltarea Teritoriului.

În perioada când era ministru, presa scris că Baldovici a favorizat compania privată „STAYER”, a cărui director era din 1994, iar ea a realizat activități de restaurare a mai multor obiective importante din R. Moldova.

Vladimir Vladimirovici Baldovici s-a născut la data de 23 aprilie 1967 în satul Nemțeni din raionul Hîncești. A urmat în perioada 1984-1990 cursurile Facultății de Construcții Industriale și Civile din cadrul Institutului Politehnic „Serghei Lazo” din Chișinău, obținând calificarea de inginer constructor.

După absolvirea facultății, începând din anul 1991 a lucrat ca antreprenor de construcții civile și industriale, precum și director comercial la ÎM „Meridian” (1991-1992) și SRL „IRIS” (1992-1994). Începând din anul 1994 a fost director al Companiei private „STAYER”.

Baldovici a fost decorat cu următoarele distincții:

– Ordinul bisericesc „Sf. Ștefan cel Mare”, gradul II (24 decembrie 2006) – conferit de Mitropolia Chișinăului și a întregii Moldove
– „Ordinul de Onoare” (august 2007) – conferit de președintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, pentru contribuție meritorie la restaurarea Complexului Monastic Căpriana.

Vladimir Baldovici este căsătorit și are trei copii.