De mucegai și umezeala au parte locatarii unui bloc de pe strada 31 august din Criuleni. Acoperișul clădirii este ciuruit, iar când plouă apă intră în locuințe. Eva Babici, care locuiește la ultimul etaj al blocului, spune că acoperișul a fost reparat formal cu câțiva ani în urmă din banii colectați de locatari.

„Noi, cu puterile noastre, cum am avut am făcut. Si cum au început ploile acestea, toate foile de ardezie au căzut,” susține Eva Babici, locatară.

Femeia spune că a cerut ajutor Primăriei, dar autoritățile locale i-au spus că nu pot interveni deoarece apartamentele sunt privatizate.

„Dacă apartamentul este privatizat, eu trebuie să fac din banii mei. Dar cum eu să fac din banii mei dacă sunt invalidă și am pensia 600 de lei? Cum eu să fac din banii mei acoperișul acesta?”, a mai menționat Babici.

Totuși, autoritățile propun o soluție. „Primăria poate să intervină cu careva contribuții doar cu condiția că va fi înființată o asociație de locatari. Primăria nu poate elibera bani în numerar. Primăria poate doar prin transfer,” menționează Iurie Procofiev, viceprimarul raionului Criuleni.

Până în prezent locatarii nu au înființat o asociație care s-ar ocupa de problemele blocului. Așa că problema rămâne nesoluționată, iar meteorologii anunță ploi pentru mâine.