/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Roșco a cerut excluderea socialistul Ceban din cursa pentru alegerile municipale. Contestația, respinsă!

16 mai 2018, ora 17:51

Roșco invocă faptul că, la concertul din 8 mai, organizat de PSRM, pe scenă a urcat Ion Ceban alături de șeful statului Igor Dodon. Prin urmare, socialiștii ar fi încălcat legea, deoarece nu au inclus în raportul financiar cheltuielile pentru organizarea concertului.

Astfel constatăm încălcarea de către concurentul electoral al PSRM, a prevederilor privind finanțarea campaniei electorale precum și cu privire la implicarea cetățenilor străini în agitația electorală.

„Noi vă rugăm respectuos să mergeți în instanță ca să anulați înregistrarea candidatului PSRM și, totodată, să fie constatată participarea cetățenilor străini în campania electorala a candidatului respectiv,” a menționat Alexandr Roșco, candidatul partidului „Casa Noastră Moldova”.

Reprezentantul PSRM a respins acuzațiile. „Concertul care a avut loc a fost organizat de PSRM în calitate de partid politic. El este organizat tradițional, este dedicat unei sărbători naționale și internaționale și nu poate fi atribuit exclusiv campaniei electorale în care ne aflăm,” susține reprezentatul PSRM.

Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a respins contestația ca fiind nefondată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram