Alexandr Rosco a încercat să-l scoată din cursa electorală pe candidatul socialist, Ion Ceban. Acesta a depus o contestație la Consiliul Electoral de Circumscripție în care a cerut excluderea acestuia pe motiv că PSRM ar fi comis mai multe încălcări în campanie.

Roșco invocă faptul că, la concertul din 8 mai, organizat de PSRM, pe scenă a urcat Ion Ceban alături de șeful statului Igor Dodon. Prin urmare, socialiștii ar fi încălcat legea, deoarece nu au inclus în raportul financiar cheltuielile pentru organizarea concertului.

Astfel constatăm încălcarea de către concurentul electoral al PSRM, a prevederilor privind finanțarea campaniei electorale precum și cu privire la implicarea cetățenilor străini în agitația electorală.

„Noi vă rugăm respectuos să mergeți în instanță ca să anulați înregistrarea candidatului PSRM și, totodată, să fie constatată participarea cetățenilor străini în campania electorala a candidatului respectiv,” a menționat Alexandr Roșco, candidatul partidului „Casa Noastră Moldova”.

Reprezentantul PSRM a respins acuzațiile. „Concertul care a avut loc a fost organizat de PSRM în calitate de partid politic. El este organizat tradițional, este dedicat unei sărbători naționale și internaționale și nu poate fi atribuit exclusiv campaniei electorale în care ne aflăm,” susține reprezentatul PSRM.

Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău a respins contestația ca fiind nefondată.