/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Au fost înregistrate noi cazuri probabile de rujeolă la un bebeluș de șase luni și la un copil de șase ani

17 mai 2018, ora 16:14

O bolnavă de rujeolă în vârsta de 21 ani are un copil cu vârsta de 6 luni, care nu poate fi vaccinat contra rujeolei. Pe parcursul lunilor aprilie-mai copilul suferă de o bronșită cu acutizări periodice. Copilul a fost internat la spital pentru clarificarea diagnosticului, iar ulterior s-a constat că pe fonul bronșitei, la copil au apărut erupții pe mucoase și piele, caracteristice pentru rujeolă.

Un caz probabil de rujeolă a fost înregistrat și la Drochia, la un copil în vârstă de 6 ani. Copilul nu este vaccinat și s-a îmbolnăvit în ziua de 10 mai. Ulterior, pe tegumentele copilului au apărut erupții caracteristice pentru rujeolă și a fost spitalizat. Ca sursă de infecție, posibil, a servit un moș al copilei, care s-a întors din Ucraina (regiunea Kiev) și probabil a făcut rujeola în perioada 16-26 aprilie curent, care a rămas ne diagnosticată.

Situația epidemică privind rujeola rămâne a fi nefavorabilă în mai multe țări din Europa (Franța, Georgia, Grecia, Italia, Serbia etc.), însă cea mai tensionată continuă să rămână în Ucraina și România.

În Ucraina pe parcursul anului curent au fost înregistrați 15.261 bolnavi prin rujeolă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram