Doi dintre cei cinci inspectori reținuți pe 15 mai pentru fraudarea examenelor de obţinere a permiselor de conducere au fost plasați în arest preventiv în izolator pentru 30 de zile. O decizie în acest sens a fost luată de magistrații Judecătoriei Chișinău sediul Buiucani.

În arest preventiv la izolator au fost plasați un șef adjunct de secție și un inspector. Ceilalți trei figuranți, șeful de secție și alți doi inspectori, au primit câte 30 de zile arest la domiciliu.

Amintim că, marți, 15 mai, oamenii legii au deconspirat o schemă de fraudare a examenelor de obţinere a permiselor de conducere, iar în rezultat au fost descoperite peste 600 de cazuri de eliberare ilegală a permiselor auto. Cei care au pus la cap schema sunt mai mulţi angajaţi ai Agenţiei Servicii Publice (ASP), dar şi persoane din cadrul unor şcoli auto din capitală.

În perioada investigată, lunile noiembrie 2017-februarie 2018, membrii grupului, format din şefi din cadrul ASP şi angajaţi ai patru şcoli auto din Chişinău, au fost urmăriţi de CNA, reuşindu-se documentarea a 393 de cazuri de fraudare a probelor teoretice şi 219 a celor practice. În cadrul documentării, s-a stabilit că pentru susţinerea acestora, se percepeau sume între 500 şi 1500 de euro.

Pe acest caz a fost deschis un dosar penal pentru abuz în serviciu, iar dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă până la 6 ani de închisoare cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.