Pe ultima sută de metri a campaniei electorale, Valeriu Munteanu susține că nu are de gând să se retragă din cursa pentru șefia Capitalei în favoarea unui alt candidat. Reacția vine după ce Maia Sandu a făcut un apel către candidații PL și PUN să facă un front comun și să îl susțină pe Năstase la alegerile pentru primăria Chișinău.

„Mi se cere acum, prin diverse voci care vin tocmai de la acei candidați care niciodată nu au acceptat o confruntare directă cu mine pe problemele Chișinăului – să mă retrag în favoarea „candidatului cu cele mai multe șanse”. Care este acela? Dragii mei, dacă ar exista un asemenea candidat, nimeni nu mi-ar fi cerut mie astăzi să mă retrag. Acesta este adevărul! Ei îmi cer astăzi să mă retrag pentru că nu au un candidat „CU CELE MAI MULTE ȘANSE”. Ei nu au nimic”, se menționează într-un comunicat de presă al PL.

Valeriu Munteanu susține că nu are de gând să se retragă din cursă în favoarea lui Năstase pentru că acesta a eșuat: „Eu nu am de gând să compensez cu munca mea, programul meu și angajamentele mele ferme către dumneavoastră, neputința unora care au înțeles acum, la final de campanie, că au eșuat”.

Pe 20 mai, pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău vor concura 11 candidați:

– Vasile Costiuc, Partidul „Democraţia Acasă”
– Andrei Năstase, Platforma „Demnitate şi Adevăr”
– Alexandr Roşco, Partidul „Casa Noastră – Moldova”
– Valeriu Munteanu, „Partidul Liberal”
– Ion Ceban, „Partidul Socialiştilor din Republica Moldova”
– Victor Strătilă, „Partidul Verde Ecologist”
– Alexandra Can, „Partidul Naţional Liberal”
– Maxim Braila, „Partidul Popular din Republica Moldova”
– Silvia Radu, candidat independent
– Alexandru Mîţu, „Partidul Ruso-Slavean din Moldova”
– Constantin Codreanu, „Partidul Unităţii Naţionale”