/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Codreanu se simte atacat. PUN cere verificarea surselor de finanțare ale PSRM

17 mai 2018, ora 18:51

În sesizarea depusă la Consiliul Electoral de Circumscripție, socialiștii invocă o fotografie în care Codreanu apare alături de președintele României, Klaus Iohannis.

„Nu există nici un temei juridic pentru acestă contestație și este de neînțeles faptul că CEC a ales să ne avertizeze, a ales să ne transmită un avertisment în acest sens chiar dacă nu există nici un temei juridic”, susține Constantin Codreanu, candidat PUN.

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții PUN au avertizat asupra unor posibile fraude în ziua alegerilor, iar purtătorul de cuvânt al lui Codreanu, Vlad Țurcanu, l-a acuzat pe candidatul PSRM că ar fi utilizat resurse de proveniență necunoscută: „După niște calcule sumare, dar foarte precise pe care staff-ul nostru electoral le-a făcut, reiese clar că socialiștii au subevaluat mult prețul pe care l-au plătit pentru publicitatea lor stradală, inclusiv LED-urile care transmit de sute de ori informație electronică de ordin electoral. Conform unor oferte de preț pe care le-am solicitat, ar costa nu o mie de euro, așa cum au declarat socialiștii la CEC, ci 7 mii de euro.”

Contactați de TV8, atât purtătorul de cuvânt al PSRM, Irina Astahova, cât și Ion Ceban nu au răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram