Candidatul PUN la funcția de primar de Chișinău, Constantin Codreanu, se consideră atacat pe ultima sută de metri a campaniei electorale. El spune că se urmărește excluderea sa din cursă la solicitarea PSRM.

În sesizarea depusă la Consiliul Electoral de Circumscripție, socialiștii invocă o fotografie în care Codreanu apare alături de președintele României, Klaus Iohannis.

„Nu există nici un temei juridic pentru acestă contestație și este de neînțeles faptul că CEC a ales să ne avertizeze, a ales să ne transmită un avertisment în acest sens chiar dacă nu există nici un temei juridic”, susține Constantin Codreanu, candidat PUN.

În cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții PUN au avertizat asupra unor posibile fraude în ziua alegerilor, iar purtătorul de cuvânt al lui Codreanu, Vlad Țurcanu, l-a acuzat pe candidatul PSRM că ar fi utilizat resurse de proveniență necunoscută: „După niște calcule sumare, dar foarte precise pe care staff-ul nostru electoral le-a făcut, reiese clar că socialiștii au subevaluat mult prețul pe care l-au plătit pentru publicitatea lor stradală, inclusiv LED-urile care transmit de sute de ori informație electronică de ordin electoral. Conform unor oferte de preț pe care le-am solicitat, ar costa nu o mie de euro, așa cum au declarat socialiștii la CEC, ci 7 mii de euro.”

Contactați de TV8, atât purtătorul de cuvânt al PSRM, Irina Astahova, cât și Ion Ceban nu au răspuns la telefon pentru a beneficia de dreptul la replică.