Dosarul fostului deputat Chiril Lucinschi a ajuns la Curtea de Apel. Deși a trecut puțin peste o lună de la condamnarea acestuia de primă instanță, judecătorii de la apel au început să examineze cauza. Atât Lucinschi cât și avocatul său spun că nu au reușit să se pregătească pentru a se apăra și au cerut amânarea ședinței.

Fostul deputat susține că el și avocații săi au aflat despre ziua ședinței abia la sfârșitul săptămânii trecute și nici măcar nu a făcut cunoștință cu apelul depus de procuror. Lucinschi spune că este dubios modul în care instanța grăbește examinarea dosarului.

„În primul rând vreau să vă spun că cu acea viteză care acum a fost numită prima ședință și cealaltă, următoarea ședință, denotă faptul că ceva nu este în regulă pentru că dacă luăm în plan comparativ să vedem celelalte cazuri care au apărut în apel de fapt, ședințele au fost stabilite cu o diferență destul de mare. În cazul meu, nu știu de ce, iarăși se face o excepție”, spune Chiril Lucinschi, ex-deputat.

Am încercat să aflăm care este poziția Procuratorii în instanța de Apel. Însă în fața judecătorilor s-a prezentat un procuror nou care a refuzat să ne ofere detalii: „- Să ne spuneți ce solicitați în apel. – Nu. Până la urmă noi am contestat doar la blândețea pedepsei. Asta-i tot…asta-i tot. – Dumneavoastră o să participați cu domnul Rurac în acest dosar? – Bineînțeles. – Păi și nu cunoașteți cauza? – Bineînțeles că o cunosc, dar nu vă pot oferi absolut nicio informație. Absolut nicio informație nu vă pot oferi la moment”.

Chiril Lucinschi a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de închisoare cu executare în penitenciar de tip semi-închis. Sentința a fost pronunțată la 4 aprilie. El a fost recunoscut vinovat de spălare de bani și fals în declarația de avere. Potrivit procurorilor, Lucinschi trebuia să știe că banii pe care Ilan Șor i-a plătit pentru serviciile de consultanță erau obținuți prin metode ilegale. Lucinschi respinge în continuare toate acuzațiile. Tot atunci instanța a dispus ca Lucinschi sa fie încătușat abia după pronunțarea unei sentințe definitive. În prezent el se află sub control judiciar.