Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a anunțat că se va retrage din politică în cazul în care candidatul său nu va învinge la alegerile de duminica de la Bălți. Declarațiile au fost făcute ieri seară, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”.

Am declarat clar că, oameni buni dacă pierd alegerile din Bălți, pierdem alegerile în Bălți, după asta cred că va trebuie să plec din politică. Înțelegeți?”, a declarat Renato Usatîi, președinte „Partidul Nostru”.

Domnule Usatîi, dumneavoastră faceți această promisiune. În cazul în care „Partidul Nostru” pierde alegerile din Bălți, dumneavoastră plecați din politică?”, a precizat Natalia Morari, moderator TV8.

– Eu chestia asta am declarat-o acum câteva luni în urmă”, a afirmat Usatîi.

Deci nu așteptați până la campania din toamnă. În cazul în care dumneavoastră pierdeți Bălțiul, dumneavoastră plecați din politică”, Natalia Morari, moderator Tv8.

Nu vă dați seama că dacă oamenii văd că majoritatea cetățenilor sunt cei care vreau înapoi să-i penească de bani la toate întreprinderile municipale. Adică pentru ce să luptăm? Vă spun sincer”, a declarat Renato Usatâi

În cursa electorală pentru fotoliul de primar de Bălți s-au înscris 8 candidați. Din partea „Partidului Nostru” a fost înaintat candidatul Nicolai Grigorișin. Din partea Platformei Demnitate și Adevăr, pentru functia de primar de Bălți luptă Arina Spătaru. Partidul Socialiștilor l-a înaintat pe Alexadnru Usatîi, iar din partea Partidului „Șor” s-a înscris Pavel Verejan. Din partea PUN, pentru primăria din Bălți candidează Sergiu Burlacu, PAS l-au înaintat pe Simion Guțu, iar Partidul Ruso-Slavean – pe Oleg Topolnițki. Unicul candidat independent care se vrea primar de Bălți este Elena Grițco.