Scările avariate din parcul „Valea Morilor” urmează a fi renovate cu ajutorul României. A fost semnat Acordul de Cooperare cu Primăria Sectorului 1 București, prin care Chișinăul va primi un ajutor nerambursabil de aproape 1 milion de euro. Orășenii salută gestul autorităților române.

„Super! Bravo! Dacă totuși cineva ne sponsorizează, atunci să le schimbe!”

„Minunat! Foarte bine! Sunt foarte bucuroasă! Românesc sau orice grant ar fi”.

„Ar fi foarte bine, că, oricum, aceasta este imaginea noastră”.

Nina Bratan a revenit, în vizită, în Moldova după mai mulți ani petrecuți în Italia. Și-a adus soțul italian să vadă locurile copilăriei sale: „M-am uitat în jos și m-am speriat. Îmi face plăcere că cineva se gândește pentru moldoveni. Aici n-au posibilitate, da? Banii se fură și se duc și vine grantul din altă parte. Ei bine, plăcută noutate”.

Îngrijorat că banii primiți ar putea fi folosiți mai puțin pentru lucrările de reparație, un cetățean a formulat un mesaj de control public asupra banilor donați: „Oameni buni, vă implor, implicați-vă în gestionarea corectă a banilor! Nu vă lăsați amăgiți! Dacă doriți să avem un oraș frumos, atunci cu toții trebuie să ne implicăm!”

Acordul de grant a fost semnat miercuri de primarul interimar, Ruslan Codreanu și primarul sectorului 1 Bucureşti. Potrivit documentului, România va oferi 18 milioane 970 de mii de lei, echivalentul a 920 de mii de euro, pentru reabilitarea scărilor din granit. Primăria Chișinău va contribui cu 5% din costul lucrărilor, ceea ce înseamnă 945 de mii de lei. Lucrările ar urma să se încheie în cel mult 14 luni.

„Însăși proiectul, preconizăm să fie conform contractului de 14 luni de zile. Începutul lucrărilor sperăm că vor fi, vor începe cât de curând posibil. Încercăm până la sfârșitul lunii mai”, menționează Pavel Rusu, pretorul sectorului Centru.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!