Cu câteva zile înainte de alegerile anticipate din Chișinău, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, îi îndeamnă pe Valeriu Munteanu și Constantin Codreanu să facă un pas înapoi și să susțină candidatura lui Andrei Năstase.

Haideți să facem echipă comună. Domnule Munteanu, Domnule Codreanu, alăturați-vă eforturilor noastre. Faceți apel la susținătorii dumneavoastră să voteze pentru candidatul care are șanse reale să învingă candidații oligarhiei”, a menționat Maia Sandu.

Contactat de TV8, purtătorul de cuvânt al lui Codreanu, Vlad Țurcanu, a spus că declarația Maiei Sandu va fi analizată și va urma o reacție. Candidatul liberalilor, Valeriu Munteanu, a scris pe o rețea de socializare că nu renunță competiția electorală.

„Ei îmi cer astăzi să mă retrag pentru că nu au un candidat „cu cele mai multe șanse”. Ei nu au nimic. Andrei Năstase a eșuat. Și acum i se pregătesc, ipocrit, „scuzele”. În ceea ce mă privește, eu niciodată nu dau înapoi. Eu ajung întotdeauna, cu pumnii strânși și dinții încleștați, la linia de final, indiferent cât de lungă și cât de grea a fost cursa, dar eu sunt maratonist”, a scris Munteanu pe Facebook.

Maia Sandu a chemat toți susținătorii PAS să voteze pentru Năstase. Duminică, pentru fotoliul de primar al municipiului Chișinău vor concura 11 candidați.