Doi bărbați riscă acum până la șase ani de închisoare pentru că au încercat să corupă pasiv polițiștii de patrulare.

Astfel, un caz de corupere activă a fost înregistrat și documentat în satul Tomai, raionul Ceadâr – Lunga. Potrivit informației parvenite de la polițiștii de patrulare în adresa SPIA, bărbatul intenționa să ofere mijloace bănești în sumă de 5.000 de ruble rusești angajaților INP, pentru ca aceștia ulterior să întreprindă măsuri contrare obligațiunilor de serviciu și anume neînregistrarea cazului și ne atragerea la răspundere a conducătorului auto pentru conducerea unității de transport în stare de ebrietate.

Cel de-al doilea caz, a fost înregistrat și documentat de către angajații SPIA în raionul Anenii-Noi, unde un cetățean, a încercat să corupă oamenii legii, oferindu-le 1.000 de lei, pentru a nu întocmi proces-verbal cu privire la contravenție pentru conducerea transportului în stare de ebrietate.

În rezultatul denunțurilor făcute de către polițiști, ofițerii SPIA al MAI, au întreprins măsuri de investigație şi de urmărire penală, pentru a reține în flagrant delict peroanele vizate.

Pe numele suspecţilor au fost pornite cauze penale. Ei riscă pedeapsă cu închisoare de până la 6 ani cu amendă în mărime de la 100.000 la 200.000 de lei.