Postul de televiziune Jurnal TV a difuzat o presupusă înregistrare audio în care cineva, despre care postul de televiziune citat spune că ar fi democratul Constantin Botnari, susține că Igor Dodon nu era concurent pentru PD la prezidențialele din 2016. Asta în condițiile în care liderul partidului își anunțase oficial sprijinul pentru Maia Sandu. Înregistrarea audio deconspiră un presupus aranjament prin care democrații l-ar fi ajutat pe Dodon să ajungă președinte, dar și un alt aranjament prin care democrații ar urmări anihilarea PPDA și PAS și ocuparea eșichierului politic de dreapta.

„Cu Maia Sandu, cu Năstase să faci coaliție – asta-i sfârșitul. Dar dacă nu-s ei, în doi ani de zile noi ne ducem pe dreapta, ocupăm toată dreapta. Dodon, lasă. Dodon nu ne e concurent nouă, el nu ne ia niciun vot de-al nostru. Noi acum îi dăm că suntem nevoiți. În doi ani de zile noi îi luăm totul. Și Dodon nu o să fie așa cum zic, iată, rușii… Drept e că noi i-am speriat cu Dodon. Da, … asta e politica, tu nu înțelegi?”

Constantin Botnari este secretar general al PD. Este una din persoanele de încredere ale liderului PD, Vlad Plahotniuc. Contactat astăzi de TV8 pentru o reacție, Botnari ne-a expediat un sms în care susține că nu poate discuta. Nu a răspuns nici purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, dar nici deputatul Sergiu Sîrbu.