„Ieșiți la vot și faceți schimbarea!” – este îndemnul lui Andrei Năstase la ultima conferință de presă susținută înainte de „ziua tăcerii”. Candidatul comun al PPDA, PAS și PLDM a atenționat asupra faptului că alegerile de duminică ar putea fi fraudate.

Andrei Năstase susține că se pregătește o „frauda de proporții” și a îndemnat alegătorii să fie activi, să iasă masiv la vot și să dea dovadă de vigilență: „Mă adresez în principal OSCE și Promo-LEX – două organizații de esențială ținută civică – fiți alături de oamenii orașului nostru, monitorizați cu atenție aceste alegeri și vegheați așa cum știți mai bine ca voința populară să nu fie deturnată de clanul mafiot și oligarhic Plahotniuc – Dodon”.

Năstase a spus că această campanie electorală a fost una grea atât pentru el, cât și pentru echipa sa: „Nu mi-a fost ușor în toată această campanie, nu-mi este ușor, mi-a fost atacată familia, mi-au fost atacați copii, mi-a fost atacat fratele, acum este atacată mama – eu mă rog la bunul Dumnezeu s-o țină în putere. Eu voi rezista”.