Actriţa americană Meghan Markle a ales o superbă rochie Givenchy, cu mâneci lungi, pentru nunta sa de sâmbătă cu prinţul Harry, o rochie creată de designerul britanic Clare Waight Keller, conform Agerpres.

Designul rochiei nu a fost întâmplător. Voalul miresei a fost conceput pentru a simboliza flora celor 53 de naţiuni care formează Commonwealth-ul, conform unui comunicat al Palatului Buckingham.

„Doamna Markle şi-a exprimat dorinţa de a fi însoţită spre altar de simboluri florale ale tuturor celor 53 de ţări din cadrul Commonwealth. Doamna Waight Keller a conceput un voal ce reprezintă flora distinctă pentru fiecare ţară din Commonwealth, sub forma unei compoziţii florale spectaculoase”, se precizează în comunicat.

Voalul miresei a fost fixat cu ajutorul tiarei bătute cu diamante ce i-a aparţinut reginei Mary, tiară ce face parte din Bijuteriile Coroanei şi i-a fost împrumutată miresei de regina Elisabeta a II-a, bunica prinţului Harry.

Waight Keller, care a devenit anul trecut prima femeie director artistic al celebrei case de modă franceze Givenchy, a cunoscut-o pe Meghan Markle la începutul acestui an la Palatul Kensington.