/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/LIVE VIDEO/ Prinţul Harry se căsătorește cu Meghan Markle. Ceremonia de la Capela St. George

missing
19 mai 2018, ora 13:50

UPDATE 14.02: Meghan Markle a ajuns și ea la capela unde se va căsători cu Prințul William și este condusă la altar de Prințul Charles.

UPDATE 13.40 Prințul Harry a ajuns la Capella St. George împreună cu fratele său William. Ambii sunt îmbrăcați în ținută militare

UPDATE 13.00: Actriţa americană Meghan Markle va purta pe deget o verighetă lucrată din aur galez primit în dar de la regina Elisabeta a II-a, în timp ce verigheta prinţului Harry va fi din platină, conform unui comunicat al Palatului Buckingham.

Ambele inele au fost create de bijutierul londonez Cleave and Company, care a produs şi inelul de logodnă purtat de Meghan Markle.

Între timp, printre celebrităţile care au sosit la castelul Windsor, unde urmează să aibă loc ceremonia de nuntă, se numără şi actorul Idris Elba şi cântăreţul James Blunt. Oprah Winfrey a sosit deja la Windsor, iar Elton John şi jucătoarea de tenis Serena Williams sunt, de asemenea, pe lista invitaţilor.

UPDATE 9.00: Oamenii deja s-au adunat pentru a-i vedea membri familiei regale britanice, precum şi pe invitaţii la nunta regală, mulţi venind încă din zorii zilei pentru a prinde locuri cât mai bune.

Așa cum se preconiza, Prințul Harry a primit sâmbătă dimineață titlul de Duce de Sussex de la bunica sa, Regina Elisabeta, a anunțat Palatul de Buckingham, ceea ce înseamnă că Meghan Markle va deveni ducesă după căsătoria de astăzi. Prințul Harry a primit și titlurile de Conte de Dumbarton și Baron Kilkeel.

Prinţul Charles, tatăl prinţului Harry, o va conduce pe Meghan Markle, viitoarea sa noră la altar, a anunţat Palatul Kensington, potrivit BBC.

Într-un anunţ oficial şi după mai multe controverse legate de participarea la nuntă, tatăl lui Meghan Markle care ar fi suferit o intervenţie chirurgicală a fost sfătuit chiar de fiica sa să se îngrijească de problemele de sănătate.

De asemenea, soţul Reginei, prinţul Philip (94 de ani), despre care nu se ştia exact dacă va fi prezent la ceremonii, a confirmat prezenţa la eveniment, simţindu-se recuperat după operaţia efectuată luna trecută.

Cu 24 de ore de dinainte de nuntă, prinţul Harry şi logodnica sa, Meghan Markle, şi-au petrecut noaptea separat. În timp ce prinţul Harry şi-a petrecut noaptea alături de fratele său mai mare, prinţul William, la hotelul Coworth Park, Meghan şi mama sa, Doria Ragland, au mers la la hotelul Cliveden House, aflat în proximitatea domeniului Windsor.

PROGRAMUL CEREMONIEI

Ora 08:00: Cei 1.200 de invitaţi ai publicului vor începe să sosească pe peluza Castelului Windsor.

08.30 – 10.00: Cei 600 de invitaţi care vor asista la ceremonia religioasă vor începe să sosească în trăsuri din care vor coborî în apropiere de Round Tower, un turn din structura Castelului Windsor. Ei vor merge pe jos către capelă, accesul fiind permis prin intrarea sudică a acesteia.

Ora 10.20: Membrii familiei regale britanice vor începe să sosească şi vor intra în capelă prin Poarta Galileei. Meghan Markle şi mama ei vor merge cu maşina de la hotel spre capelă, traseul automobilului urmând promenada Long Walk.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram