La Chișinău se desfășoară anualul Marș al Solidarității. Acțiunea se desfășoară în cadrul Festivalului comunității LGBT „Moldova Pride 2018”.

UPDATE: Coloana a ajuns la destinație – strada Maria Cebotari. În acest an, manifestația s-a lăsat fără incidente.

UPDATE: Coloana susținătorilor LGBT a depășit strada Alecsandri, locul unde doi la rând marșul era oprită din caza contramanifestanților.

Anastasia Danilova, director executiv GENDERDOC-M, a declarat anterior că mulți oameni din comunitate se tem, în continuare, să iasă la marș sau să vorbească deschis despre orientarea lor sexuală. „Totuși pentru persoanele LGBT marșurile sunt un fel de terapie. „Pride” se traduce din engleză ca „mândrie”, dar aici e vorba de mândrie ca antonim al cuvântului rușine. Atunci când ieși la marș declari că nu îți este rușine că ești așa cum ești. Nu îți este rușine să fii sincer, să fii tu însuți”.

Menționăm că, scopul evenimentului este de a sensibiliza oamenii privind drepturile persoanelor LGBT din Republica Moldova, prin iniţierea discuţiilor despre frică, sentiment ce uneşte toţi locuitorii ţării noastre.

Toate străzile care se intersectează cu strada București pe tronsonul Ismail-Maria Cebotari, sunt blocate de polițiști.

Un grup de credincioși așteaptă marșul comunității LGBT la intersecția străzilor București cu Pușkin. La fața locului este Gheorghe Cavcaliuc, şeful adjunct al Inspectoratului General al Poliţiei al MAI, care coordonează manifestația.

Reamintim că, Mitropolitul Vladimir a adresat anterior o scrisoare Primăriei municipiului Chișinău prin care a îndeamnat autoritățile să sisteze prin orice mijloace organizarea Marșului Solidarității „Fără Frică”. Mitropolitul susține că Marșul „Fără Frică” reprezintă „un atentat la moralitate, la instituția sacră a familiei și un pericol pentru generațiile tinere”. Detalii AICI.