Procurorii au un suspect în legătură ca omorul fetei care ieri dimineața fost găsită dezmembrată, într-o geantă, pe malul lacului de la Gratiești. Este vorba de un tânăr în vârstă de 32 de ani, prieten cu victimă. Mâine acesta urmează să fie dus în fața judecătorului de instrucție pentru un mandat de arest. Primele constatări arată că acesta este sănătos mintal.

Ultima dată Diana a fost văzută de familie în seara zilei de 12 mai, când a mers la o zi de naștere în Stăuceni. Apoi nu a mai revenit acasă. A doua zi familia a dat-o dispărută. Abia ieri dimineața, cadavrul ei a fost găsit pe malul unui iaz din Grătiești. Era ciopârțit și ascuns într-o geantă.

Doar după haine, inelele, avea aura supra ei. Ne-au zis că nimic nu a dispărut. S-a găsit și telefonul. S-a spus la știri, nouă nimeni nu ne zice nimic clar, că nu este capul. În geantă era doar corpul, pe bucăți,” a declarat o rudă de-a fetei pentru TV8.

Procurorii anunță că au reușit să rețină un suspect. Acesta are 32 de ani, locuiește în Cricova și era bun prieten cu victima. Rudele spun că, înainte de a fi omorâtă, Diana i-ar fi făcut o vizită. Acestora nu le vine să creadă că tânărul ar fi putut să-i ia viața. Procurorii susțin însă că au suficiente dovezi care să-i confirme vinovăția. O pistă ar fi că fata ar fi fost omorâtă în locuința lui, iar ultimul apel de pe telefonul ei ar fi fost făcut din casa suspectului.

Este persoană reținută, cu care mâine mergem la arest și care dă depoziții pe caz. Avem numite diferite expertize pentru a-i confirma vinovăția,” a declarat pentru TV8 procurorul municipiului Chișinău, Ștefan Șaptefrați.

Astăzi, suspectul a fost dus pe malul iazului de la Grătiești pentru a reconstitui crima. Procurorii spun că acesta nu își recunoaște vinovăția. Tânărul riscă detenție pe viață, dacă se va demonstra că el este autorul crimei.