/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

Mold-street: O bancă a raportat pierderi de peste 100 de milioane lei în luna aprilie

missing
20 mai 2018, ora 11:11

Două bănci au concentrat circa 76% din profit

Astfel cele două bănci, aflate încă sub administrarea BNM, au concentrat circa 76% din tot profitul sectorului bancar.

La distanţă mare se află Victoriabank şi Mobiasbanca – Groupe Societe Generale cu profituri de 93,7 milioane lei şi respectiv – 86,8 milioane lei.

Restul băncilor au avut astfel de evoluții: Procreditbank – 22,3 milioane lei, Energbank – 14,7 milioane lei, Fincombank – 11,15 milioane lei, BCR Chișinău – 10,1 milioane lei, Comerțbank – 8,4 milioane lei și Eurocreditbank – 2,9 milioane lei.

Eximbank – pierderi de 117 milioane lei

O singură bancă din cele 11 ce activează pe piața Moldovei a avut pierderi. E vorba de Eximbank, care a raportat pierderi de peste 117,5 milioane lei, din care doar în aprilie 2018 – circa 110 milioane lei. Acest rezultat se datorează în special evoluţiilor la capitolul “deprecierea sau (–) reluarea pierderilor cauzate de deprecierea activelor nefinanciare”.

În luna martie 2018, Eximbank a devenit oficial parte a Grupului italian Intesa Sanpaolo, care a achiziționat 100% din capitalul social. Tranzacția în valoare de 1,26 miliarde de lei (este o succesiune a valorilor mobiliare în urma reorganizării sau lichidării persoanei juridice acționar) “a fost prevăzută de contractul semnat pe 26 iunie 2017 privind achiziționarea de către Intesa Sanpaolo S.p.A. a unor active și pasive de la Veneto Banca S.p.A., inclusiv banca Eximbank cu sediul în Republica Moldova”.

Eximbank, fondată în anul 1994, este a cincea bancă din Republica Moldova la capitolul Total Active, prestează servicii persoanelor fizice și juridice prin intermediul unei rețele de 18 sucursale și 7 agenții amplasate pe teritoriul întregii țări.

Clienții Eximbank pot beneficia acum de forța, soliditatea și serviciile oferite de Grupul Intesa Sanpaolo, lider pe piața bancară din Italia și unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa, cu 20 de milioane de clienți și 5.800 filiale în 40 de țări din întreaga lume. Intesa Sanpaolo are o capitalizare de peste 50 de miliarde de Euro.

În anul 2017 Eximbank a înregistrat pierderi de 66,8 milioane de lei. În cadrul Adunării Generale Ordinare Anuale a Acționarilor convocate pe 17 aprilie 2018, s-a decis schimbarea denumirii bănci.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram