Dorin Chirtoacă, prim-vicepreședintele PL, fost primar al mun. Chișinău și-a exercitat dreptul de vot. Acesta a fost cel mai matinal politician și a declarat la ieșirea de la urnă că a votat „pentru o relație corectă a primarului cu alegătorii săi.”

„Nu era corect să las pe alții să ocupe abuziv primăria și să ignore alegătorii. De aceea am ajuns la aceste alegeri, pentru a pune capăt uzurpării care are loc în primărie de un an de zile și pentru ca locuitorii Chișinăului să spună pe cine vor ei primar. Pentru a pune capăt uzurpării și pentru a continua dezvoltarea europeană a Chișinăului, pentru asta am venit și pentru asta am votat astăzi. Am aceeași așteptare ca și a celor câteva sute de mii de cetățeni ai RM care și în aprilie 2009 s-au ridicat pentru un viitor european”, a spus Chirtoacă la ieșirea din secția de votare.

Reamintim că, Dorin Chirtoacă a demisionat din funcție de edil al Capitalei pe 16 februarie curent, „în semn de protest şi dezacord faţă de abuzurile care au loc împotriva oraşului, dar şi împotriva sa”.